Cum se prepara
Eve mi-a zis sa scriu reteta pe pasi, ca asa fac food bloggerii adevarati, asa ca here you go:
1. Intr-un castron, am amestecat jumatate din faina cu drojdia, iar in altul, nuca macinata cu zaharul brun si cu scortisoara.
2. Am pus la foc mic 75 gr de unt, impreuna cu zaharul alb, laptele si un praf de sare, pana cand untul s-a topit.
3. Le-am adaugat peste faina, impreuna cu cele 2 oua si le-am amestecat cu mixerul, la viteza mica. Treptat, am adaugat faina ramasa.
4. Si aici incepe partea draguta! Trebuie framantat aluatul pana devine neted, ca un fund de bebelus! ❤️
Apoi, trebuie lasat un pic sa se odihneasca. Cam 15 – 20 de minute, intr-un castron mare, uns cu unt, acoperit cu folie alimentara sau cu un prosopel curat, la loc caldut.
5. Am intins aluatul intr-un soi de dreptunghio-chestie. Am si masurat (Din cauza Evelinei! V-as arata poze cum masuram cu fuc***g ruleta, pentru ca nu aveam cu ce, dar inca nu ne stim atat de bine). Avea cumva 48 cm x 40 cm. Cumva.
6. Am uns aluatul cu 75 gr de unt si am presarat amestecul de la pasul 1, zaharul, scortisoara si nuca.
7. Am facut o rulada, cat mai indesata si slabanoaga si am taiat in 12 bucatele egale.