You are currently viewing Ricotta pancakes, dulcele zilei de sambata

Ricotta pancakes, dulcele zilei de sambata

Am scris in titlu ca este dulcele zilei de sambata, insa adevarul e ca singurul lucru care imi aminteste in ce zi/data suntem este alarma. Daca ma trezesc la 9 si un pic, atunci este luni-vineri, oricare dintre astea. Altfel, dau eu un semn din cand in cand. 

De cand stau in autoizolare, fiecare zi este un fel de sarbatoare. Si asta doar pentru ca gatesc zilnic ceva dulce. 

Astazi a fost zi de pancakes. Cu unt si dulceata, pufoseniile au mai inveselit un pic atmosfera in apartament. Si sunt super simplu de facut, asa ca le poti incerca si atunci cand nu ai prea multa energie pentru un desert complicat, dar totusi ai pofta de ceva dulce. 

Uite cum le-am facut eu: 

INGREDIENTE: 

Ricotta 250 gr 

Oua 3 

Faina 100 gr 

Lapte 130 ml 

Zahar 30 gr 

Praf de copt 5 gr 

Un praf de sare 

pancakes

CUM SE PREPARA:

Se separa albusurile de galbenusuri. 

Albusurile se bat spuma. 

Galbenusurile se amesteca cu ricotta si zahar.

pancakes

Peste amestecul de galbenus, ricotta si zahar, se adauga laptele si se amesteca. Apoi, se adauga si faina + praful de copt. 

Pentru a nu strica spuma de albus, aceasta se adauga treptat, cate o treime, peste amestecul de mai sus. Se introduce usor cu o spatula in aluat. 

pancakes

Coacerea se face fara ulei. Lasa focul foarte mic si foloseste un capac pentru a te asigura ca si mijlocul este copt si nu vei avea surprize din aluat. 

Eu le-am servit cu unt, dulceata si fructe, dar este acceptata cam orice combinatie iti place, cu sirop de artar, ciocolata, miere etc. 

Bucurie sa-ti aduca, restul nici nu mai conteaza! ❤️

pancakes

Lasă un răspuns

fourteen + 3 =