You are currently viewing Cupcake cu ciocolata

Cupcake cu ciocolata

Mi-am inceput weekendul pe la 12:00 cu Evelina care ma striga din hol ca a pregatit toate ingredientele si e ziua cea mare: facem briose. Fancy zis, cupcake cu ciocolata. Si chiar le pregatise, erau toate frumos aranjate, cu proportiile cantarite. Asa ca m-am conformat si in nici 10 minute eram la bucatarie. 

Daca mai locuim mult impreuna, voi avea articole doar in sectiunea asta. Si voi fi mai grasa. 

Reteta a gasit-o pe blogul unui chef rus, iar proportiile pot parea un pic dubioase pentru ca noi am injumatatit cantitatile. 

Dincolo de cantitati si de modul de preparare, cel mai important este sa va distrati in timp ce gatiti si sa va aduca zambetul pe buze! Daca nici ciocolata nu face oamenii fericiti, nu stiu cine reuseste! Poate doar KFC! 🙃

Uite cum le-am facut noi pe frumusele! 

TIMP DE PREPARARE: 30 min

TIMP DE COACERE: 20 min

INGREDIENTE (pentru 6 portii): 

cacao 17 gr

esenta de vanilie 10 ml

cafea proaspat facuta 45 ml

faina 108 gr

zahar 108 gr

un ou

smanatana 60 gr 

un praf de sare

unt 85 gr

o treime de lingurita de praf de copt + o treime de lingurita de bicarbonat de sodiu

 

PENTRU CREMA: 

ciocolata amaruie (Nestle dessert noir sau Lindt L’UNIVERSEL- ciocolata amaruie pentru cofetarii si patiserii) 112 gr

frisca lichida – 145 gr 
cupcake

CUM SE FACE: 

Se amesteca cacao cu cafea si cu esenta de vanilie.

cupcake cu ciocolata

In alt vas, se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si praful de sare. 

faina

Se topesc zaharul cu untul, apoi se bat cu mixerul aproximativ 5 minute, pana cand amestecul se raceste.  

cupcake cu ciocolata

Se adauga oul, amestecul format din cacao, cafea si esenta, jumatate din faina si se omogenizeaza. 

Se mai adauga smantana, apoi cealalta jumatate de faina. 

Se imparte aluatul in forme si se baga la cuptor pentru 20 de minute, la 175 grade. 

cupcake cu ciocolata

CUM SE PREPARA CREMA (Ganas):

Frisca lichida se pune pe foc pana incepe sa fiarba. 

Ciocolata se sfarama in bucatele mici si se acopera cu frisca fierbinte. 

cupcake cu ciocolata

Dupa 1 minut, mesteca ciocolata, incepand din mijloc, cu o spatula sau cu mixerul la cea mai mica viteza, pana se omogenizeaza.

Crema se baga la frigider si se amesteca periodic, pana cand se intareste incat sa isi poata pastra forma. 

ciocolata

Crema poate fi pusa cu o lingura (eu asa am facut) sau se poate folosi o punga pentru ornat. Ale mele au aratat asa. 🙂 

cupcake

Lasă un răspuns

10 + 14 =