Mi-a placut de cand eram mica sa gatesc si sunt ferm convinsa ca am mostenit asta de la mami! Ne pregatea cel putin o data pe saptamana ceva dulce, indiferent ca vorbim de clatite sau chiar de torturi. Si face o prajitura senzationala cu dulceata si aluat pe deasupra! Sau Alba ca Zapada! ❤️
Gateam foarte mult impreuna, pana am inceput usor – usor sa fac prajituri si singura. Pentru acasa sau pentru bunici.
Dupa plecarea de acasa, a durat ceva pana cand am reinceput sa gatesc singura. Cumva, era de asteptat! Statul la camin nu iti ofera chiar cele mai bune conditii ca sa devii bucatar.
Dupa mutarea in chirie, am inceput sa gatesc ce stiam, apoi sa caut retete pe net si sa le adaptez. Insa reunosc, nu ma indepartam prea tare de la stilul de gatit al mamei. Si de aceea, nu am incercat Banana bread pana astazi, desi este ataaaat de simplu si rapid de pregatit. Dar cum carantina scoate ce este mai bun din noi, am incercat lucruri noi.
Dureaza cam 1 h, cu tot cu timpul de coacere. Iata cum am facut eu, in 8 pasi.
INGREDIENTE:
3 banane coapte
80 gr unt topit
1 ou
180 gr faina
130 gr zahar
10 gr praf de copt
un praf de sare
nuci
Cum se prepara:
1. Pasezi bananele (la blender sau cu furculita).
2. Topesti untul, il lasi putin sa se raceasca, apoi il adaugi peste banane.
3. Amestesci faina cu praful de copt.
4. Separat, bati usor oul cu praful de sare.
5. Adaugi oul peste amestecul format din banane si unt, zaharul, apoi treptat, faina, cu lingura.
6. Amestesci usor, pana nu mai raman cocoloase.
7. Torni amestescul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Pe deasupra, presari nucile maruntite.
8. Bagi totul la cuptor, aproximativ 45 – 50 de minute, la 160 de grade, in cuptorul preincalzit.
Si apoi arata asa.

Aluatul va iesi moale si pufos la final, insa nu se va faramita, ci va fi putin umed, datorita bananelor. Astazi am incercat cu iaurt si chiar e bun. 🙂
Arata toate senzational! Esti o gospodina in toata regula! Si talentata pe deasupra! Au iesit toate super de la prima incercare! Iti urez sa te depasesti pe tine insati si…la cat mai multe bunatati!